Logo-LighthouseHub

Φορείς καινοτομίας

Η ανάγκη για την υποστήριξη και τη δικτύωση των ΜμΕ αντικατοπτρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ολοένα αυξανόμενη δημιουργία Δομών και Μηχανισμών, οι οποίοι με τη σειρά τους συντείνουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας της Καινοτομίας.  Παρακάτω παρουσιάζονται μια σειρά από Φορείς που υποστηρίζουν την Καινοτομία δυνητικών, νέων και υφιστάμενων ΜμΕ της ΠΚΜ όπως:.

Δομές

one_stop_wide

To One Stop Liaison Office (OSLO) – Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος καινοτομίας και Επιχειρηματοικότητας αποτελεί μία δράση υποστήριξης της ΠΚΜ στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της περιφέρειας. Συγκεκριμένα, αποτελεί μία δομή διαμεσολάβησης και δικτύωσης μεταξύ των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της ΠΚΜ με τον επιχειρηματικό ιστό της περιφέρειας. To OSLO παρέχει στις επιχειρήσεις υπηρεσίες:


[
α] Δικτύωση και διαμεσολάβηση μεταξύ των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της ΠΚΜ με τον επιχειρηματικό ιστό της περιφέρειας [β] Διερεύνηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, μέσα από τη διαδικασία της Επιχειρηματικής Ανακάλυψης, για την αξιοποίηση της γνώσης και την ενσωμάτωσή της σε αλυσίδες αξίας, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, της δικτύωσης και της εξωστρέφειας [γ] Επισκόπηση των αναγκών των επιχειρήσεων στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), αλλά και σε αναδυόμενους δυναμικούς κλάδους της περιοχής, αναλαμβάνοντας και προωθώντας στοχευμένες δράσεις για την υποστήριξή τους [δ] Παρακολούθηση και αξιολόγηση της Στρατηγικής Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που συλλέγει από τη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας Business (Regional) Intelligence, καθώς και από δίκτυα φορέων παροχής δεδομένων του Οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας [ε] Σχεδιασμός και υλοποίηση ερευνών για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων και των επεμβάσεων στο οικοσύστημα της καινοτομίας, για τη συλλογή δεδομένων από τα ενδιαφερόμενα μέρη του οικοσυστήματος [στ] Παρακολούθηση των διεθνών τάσεων και εξελίξεων σε περιφερειακό επίπεδο στους τομείς της RIS3 και παροχή της πληροφορίας στο οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας μέσω διαδραστικής δικτυακής πλατφόρμας.

Επιπλέον, καταγράφει τις ανάγκες των επιχειρήσεων στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής RIS3 και στη συνέχεια, βάσει αυτών, οργανώνει στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπισή τους. Με αυτόν τον τρόπο, αναλαμβάνει να υποστηρίζει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Ιστοσελίδα: https://www.ris3rcm.eu/

Elevate Greece

Αποτελεί το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι το επίσημο μητρώο καταγραφής των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο τη χαρτογράφηση νεοφυών επιχειρήσεων και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας. Η πρωτοβουλία ξεκινάει με την ψηφιακή πύλη μέσω της οποίας οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επίσημη πιστοποίηση από τη ΓΓΕΚ. Κάθε χρόνο, οι καλύτερες επιχειρήσεις, που επιλέγονται μέσω της παρακολούθησης προκαθορισμένων δεικτών, βραβεύονται από τους Επίσημους Υποστηρικτές στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας. To Elevate Greece προσφέρει στις νεοφυείς επιχειρήσεις πολλαπλά οφέλη όπως διεθνής προβολή, μέτρα υποστήριξης από την Πολιτεία, σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, ευκαιρίες δικτύωσης, ενημερώσεις, θέσεις εργασίας κ.ά.

Τρεις κύκλοι υποβολής ανά έτος:
– 1ος Κύκλος: Έναρξη: 01/01 – Λήξη: 30/03
– 2ος Κύκλος: Έναρξη: 15/04 – Λήξη: 30/07
– 3ος Κύκλος: Έναρξη: 01/09 – Λήξη: 30/12

Ιστοσελίδα: https://elevategreece.gov.gr/el/

Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας Πανεπιστημίων

Τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας των Πανεπιστημίων ΑΠΘ και Μακεδονίας έχουν ως αποστολή τη μεταφορά στην αγορά που παράγεται σε τομείς αιχμής εντός του Πανεπιστημίου, μέσα από:

 [α] εμπορική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων [β] αξιοποίηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας [γ] μεταφορά τεχνολογίας [δ] ανάπτυξη και ίδρυση τεχνοβλαστών (spin – off) [ε] ενίσχυση των ικανοτήτων Καινοτομίας των  ερευνητών [στ] συνεργασίες και δικτύωση με επιχειρήσεις με στόχο την άμεση διασύνδεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Ιστοσελίδες

pamak

Ερευνητικοί Οργανισμοί

Tο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – ΕΚΕΤΑ είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και της ΕΕ. Το ΕΚΕΤΑ είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Κέντρο καθώς διασφαλίζει χρηματοδότηση κυρίως από  διμερή συμβόλαια με τη βιομηχανία κατά ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, ενώ η κρατική χρηματοδότηση μόλις κατά 12% (κατά προσέγγιση) ετησίως. Το EKETA μέσω των Ερευνητικών Ινστιούτων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες με ΜμΕ διαφόρων κλάδων δραστηριοποίησης μέσω της υλοποίησης χρηματοδοτούμενων έργων και τη σύναψη συμβάσεων.

Το Κέντρο διαθέτει συνολικά πέντε (5) Ινστιτούτα: [α] Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων [β] Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών [γ] Βιώσιμης Κινητικόητητας & Δικτύων Μεταφορών [δ] Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών [ε] Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας

 Ιστοσελίδα: https://www.certh.gr/root.el.aspx

eketa

Κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας. Κύριοι τομείς δραστηριοποίησης του Οργανισμού είναι:

[α] η προώθηση της Καινοτομίας, η διενέργεια έρευνας, η διάχυση των γνώσεων, της τεχνολογίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφικής αλυσίδας [β] η παροχή αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης [γ] η προστασία της προέλευσης και ταυτότητας, οι έλεγχοι της νόμιμης χρήσης όρων, συμβόλων και ενδείξεων στα αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα με σκοπό τη διασφάλιση της ποιότητάς τους [δ] η εφαρμογή των ορθών πρακτικών στη γεωργία [ε] ο ενδελεχής έλεγχος του κυκλώματος προέλευση, παραγωγή, ποιότητα και διακίνηση για το γάλα και το κρέας στη χώρα. 

O Οργανισμός διαθέτει πέντε (5) Ερευνητικά Ινστιτούτα στην ΠΚΜ, και δη στην περιοχή παρέμβασης του παρόντος Οδηγού: [α] Δασικών Ερευνών (Δ/νση: Βασιλικά Θεσσαλονίκης) [β] Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής / Τμήμα Μελισσοκομίας (Άγιος Μάμμας Χαλκιδικής & Δ/νση: Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής) [γ] Κτηνιατρικών Ερευνών (Δ/νση: Θέρμη Θεσσαλονίκης) [δ] Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων (Θέρμη Θεσσαλονίκης) [ε] Εδαφοϋδατικών Πόρων (Δ/νση: Θέρμη Θεσσαλονίκης) / Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων (Δ/νση: Σίνδος Θεσσαλονίκης)

Ιστοσελίδα: https://www.elgo.gr/index.php

elgo_wide

Το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης  ανήκει στη Σχολή Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και έχει έδρα το Κιλκίς. Είναι το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα, για το γνωστικό αντικείμενο του Σχεδιασμού Μόδας & Τεχνολογίας Ενδυμάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένας από τους βασικούς στόχους του τμήματος αποτελεί η σύνδεσή του τόσο με την κοινωνία, όσο και με τον κλάδο της Κ/Υ & Ένδυσης (επιχειρήσεις). Στο πλαίσιο αυτό:

[α] Οργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις του κλάδου Ένδυσης, σε Μουσεία και Εκθέσεις Μόδας [β] διοργανώνει εκθέσεις & επιδείξεις, και συμμετείχε σε διοργανώσεις & θεσμούς, με κλαδικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό προφίλ [γ] επιδιώκει συνεργασίες με κοινωνικούς και κλαδικούς φορείς σε συμπράξεις με εθνικό και διεθνή χαρακτήρα [δ] Συμμετέχει σε διαγωνισμούς ενθαρρύνοντας την εξωστρέφεια των φοιτητών και την αλληλεπίδρασή τους με τον κλάδο της Μόδας

Ιστοσελίδα: https://cdc.ihu.gr/

sxediasmos_wide

Χώροι Καινοτομίας

walk

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, Walk | AUTh Innovation Accelerator, αναδεικνύει το οικοσύστημα Καινοτομίας του ΑΠΘ και υποστηρίζει φοιτητές, πτυχιούχους και ακαδημαϊκό προσωπικό, στη μεταφορά των ιδεών τους στην κοινωνία με επιχειρηματικούς όρους      

Μέσα από το πρόγραμμα επιτάχυνσης του Walk,  οι ενδιαφερόμενοι θα διερευνήσουν αν η ιδέα τους είναι υλοποιήσιμη  και με ποιους τρόπους μπορεί να εφαρμοστεί στην αγορά. Επιπλέον Θα λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης, διαγωνισμούς, συνέδρια και εξατομικευμένη καθοδήγηση από έμπειρους  συμβούλους.

 Ιστοσελίδα: https://walk.auth.gr/

coho

Το coho –  the coworking home είναι ένα δίκτυο δυναμικά αναπτυσσόμενων, χώρων εργασίας, συνεργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης, όπου προσφέρει σε επαγγελματίες και business start-ups:

[α] απαραίτητες υποδομές, μέσα και υπηρεσίες γραφείου [β] δυνατότητες ανάπτυξης και ευκαιρίες αποτελεσματικής δικτύωσης και συνεργασίας με άλλους επαγγελματίες 

Ιστοσελίδα: https://www.coho.gr/

OBI

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI) είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων. Έχει δημιουργήσει περιφερειακά γραφεία ενημέρωσης του κοινού, ένα από τα οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, με στόχο:

[α] την παροχή πληροφοριών από διπλώματα ευρεσιτεχνίας [β] την ενημέρωση σε θέματα προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας [γ] τη διάχυση της τεχνολογικής πληροφόρησης και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Επιπλέον, για πρακτικά θέματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, έχει δημιουργήσει μία υπηρεσία – Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στοχεύοντας να συμβάλλει, στην εκπαίδευση, κατάρτιση, ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών των επαγγελματιών με την οργάνωση μαθημάτων, συνεδρίων, σεμιναρίων, συμποσίων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning).

Ιστοσελίδα: http://www.obi.gr/el/

okthess

Το OK!Thess αποτελεί σημαντικό κόμβο για νεοφυείς επιχειρήσεις  και καταλύτης  για την αύξηση της τοπικού οικοσυστήματος Καινοτομίας.  Έργο της είναι να βοηθάει επιχειρηματίες να φέρνουν καινοτόμες ιδέες  στην αγορά μέσω ενός προγράμματος επιτάχυνσης που  περιλαμβάνει εκπαίδευση, προγύμναση, δικτύωση, καθοδήγηση  από έμπειρους συμβούλους και πρόσβαση σε κεφάλαια.

Τέλος, είναι ένας χώρος, όπου πραγματοποιούνται συναντήσεις, ανοιχτές εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα για συνεργασίες & δικτύωση μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών.     

Ιστοσελίδα: https://okthess.gr/

i4g

Το Incubation 4 Growth (ή I4G) αποτελεί θερμοκοιτίδα ελληνικών επιχειρήσεων, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της ένα Ταμείο το οποίο επενδύει σε κεφάλαια αρχικής ώθησης (seed investment fund)  στον τομέα της τεχνολογίας και για νεοφυείς επιχειρήσεις.  Το I4G δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, μέσα από τις υποδομές και τους χώρους που διαθέτει, να αναπτυχθούν και να καινοτομήσουν.Το I4G προσφέρει:

[α] χώρους γραφείων [β] υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων [γ] δικτύωση [δ] εκπαίδευση & καθοδήγηση [ε] συμβουλευτικές υπηρεσίες [σ]) πρόσβαση στην αγορά [ζ] παροχή βοήθειας για πρόσβαση σε χρηματοδοτικές πηγές μέσω συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ιστοσελίδα: https://i4g.gr/

azk_logo

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) αξιοποιεί και διευρύνει το γνωσιακό κεφάλαιο του νομού Θεσσαλονίκης. Έχει αναλάβει τη διαχείριση, ανάπτυξη, ενίσχυση και προβολή της καινοτομικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης

H ΑΖΚ έχει προχωρήσει σε υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με ερευνητικούς φορείς και φορείς στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης με απώτερο σκοπό να καταστεί η η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σε κέντρο Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με διεθνή εμβέλεια. Με την υπογραφή μνημονίων η ΑΖΚ επικεντρώνει τις προσπάθειες της σε:

 [α] ανάδειξη της ταυτότητας (branding) σε διεθνές επίπεδο [β] στοχευμένη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα (Clustering) σε τομείς όπου υπάρχει κρίσιμη μάζα ερευνητικού δυναμικού και επιχειρήσεων [γ] δημιουργία μιας νέας ροής Καινοτομίας με την ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων (startups) [δ] βέλτιστη αξιοποίηση ή και δημιουργία νέων χρηματοδοτικών/υποστηρικτικών εργαλείων των επιχειρήσεων που μετασχηματίζουν ερευνητικά αποτελέσματα σε προϊόντα που μπορούν να διαθέτουν στη διεθνή αγορά.

Ιστοσελίδα: https://www.thessinnozone.gr/

 

i4bydesign

Το Κέντρο Ικανοτήτων I4byDesign, με επίκεντρο τις τεχνολογίες Industry 4.0, παρέχει στρατηγική και επιχειρησιακή υποστήριξη στις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, με στόχο τον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό των βιομηχανικών τους διεργασιών. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, μεθοδολογιών, ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών, αναδιαμορφώνει τα οργανωτικά, επιχειρηματικά και στρατηγικά τους μοντέλα, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλό επίπεδο την ανταγωνιστικότητα τους.  To Κέντρο προσφέρει στα μέλη του υπηρεσίες όπως:

[α] υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και απόκτηση πιστοποίησης για τις νέες τεχνολογίες και τα προϊόντα που παράγουν που παράγουν [β] βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους με την ενσωμάτωση νέων ψηφιακών τεχνολογιών και λύσεων, και τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και των αλυσίδων αξίας [γ] υλοποίηση έργων Καινοτομίας, βιομηχανικής έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης [δ] ανάπτυξη δικτύων συνεργασιών με εγχώριες και διεθνείς ΜμΕ και Οργανισμούς

Ιστοσελίδα: https://i4bydesign.gr/

 

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων THERMI ΑΕ αποτελεί μια από τις παλαιότερες δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Βoρείου Ελλάδας πάνω σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομικά προϊόντα. Η Θερμοκοιτίδα φιλοξενεί νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εταιρικού συστήματος υποστήριξης (THERMI DEVELOPMENT), δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να υποστηριχθούν σε θέματα τεχνολογικών Καινοτομιών και γενικότερα στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Η Θερμοκοιτίδα παρέχει υπηρεσίες όπως:

[α] ενοικίαση κύριων εγκαταστάσεων [β] ειδικές εγκαταστάσεις (π.χ. αίθουσες συνεδριάσεων) [γ]  υπηρεσίες υπεραξίας (π.χ. business plan) [δ] υποστηρικτικές υπηρεσίες (π.χ. κατοχυρώσεις ευρεσιτεχνιών) [ε] εύρεση κεφαλαίων [στ]  διασύνδεση/δικτύωση [ζ] συμβουλευτικές υπηρεσίες (π.χ. μέτρηση επιχειρηματικού αποτελέσματος)

Ιστοσελίδα:
https://thermi-group.com/thermokoitida-epixeiriseon/

thermi_ae

Tο VentureGarden είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να συμμετέχουν σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό δίκτυο και να λάβουν πρακτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται δωρεάν και στη Θεσσαλονίκη. Απευθύνεται σε όσους έχουν κάποια ιδέα που θέλουν να πραγματοποιήσουν ή μία υφιστάμενη επιχείρηση που θέλουν να εξελίξουν.

Πως λειτουργεί:

Ξεκινά με μια στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο, η οποία θα φέρει τον ενδιαφερόμενο σε επαφή με τα βασικά συστατικά της επιχειρηματικής δράσης.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, ο ενδιαφερόμενος με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων – μεντόρων, εργάζεται για 2 μήνες, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους πάνω στην υλοποίηση του πλάνου του.

 Ιστοσελίδα: https://www.venturegarden.gr/

venture_garden

Η Architectural Aluminium Academy (AAA) είναι το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τον κλάδο των Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου, με σχολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Ακαδημία είναι ένας Οργανισμός που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ALUMIL και τη σύμπραξη με δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας (ΑΠΘ & Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και, μεταξύ των άλλων, δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας (D-CUBE & Atlantis Engineering). Πρόκειται για έναν φορέα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αποτελεί μέρος του οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Ελλάδα. Η Ακαδημία προσφέρει:

[α] υποστηρικτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε επαγγελματία του κλάδου του αλουμινίου ώστε να επικαιροποιήσει και να εξελίξει τις γνώσεις του [β] επαγγελματική κατάρτιση μέσω φοίτησης στην Ακαδημία ως τεχνικός κουφωμάτων  [γ] συμβουλευτικές υπηρεσίες, στόχων των οποίων είναι η βελτίωση της οργάνωσης, της λειτουργίας, της απόδοσης και της στρατηγικής των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ιστοσελίδα: https://aluminiumacademy.com/   

aaa
 

Tο Smart Agro Lab αποτελεί ένα Incubation Program, που στοχεύει στην παροχή εκπαίδευσης και καθοδήγησης, στην πιο εύκολη πρόσβαση σε χρηματοδότηση καθώς και στην δικτύωση των startups του αγροδιατροφικού τομέα.

Το πρόγραμμα Smart Agro Lab αποτελεί μία πρωτοβουλία του κέντρου δεξιοτήτων Smart Agro Hub, για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και μιας νέας γενιάς καινοτομικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία νέων & βιώσιμων επιχειρήσεων, στον κλάδο της αγροδιατροφής και της έξυπνης γεωργίας.

Με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων, νέων υπηρεσιών και προϊόντων, το Smart Agro Lab, επιχειρεί να αποτυπώσει την καινοτόμα δυναμική ερευνητικών και επιχειρηματικών ομάδων, με κεντρικό άξονα την έξυπνη γεωργία, τα τρόφιμα, την αγροδιατροφή κ.α., με γνώμονα τη βιωσιμότητα, την αειφορία, την κυκλική οικονομία και το αποτύπωμα στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ιστοσελίδα: https://smartagrohub.gr

Το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) είναι φορέας που έχει σαν αποστολή του την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση της καινοτομίας, της γνώσης και του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Για την επιτυχία της αποστολής του, προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που σκοπό τους έχουν: α) την δημιουργία συνεργειών μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. β) την υποστήριξη καινοτομιών από το στάδιο της κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας έως και την εισαγωγή τους στην πραγματική οικονομία. γ) την δικτύωση επιχειρήσεων με κοινή χρήση υποδομών και ερευνητικών πόρων. δ) την επίλυση προβλημάτων των επιχειρήσεων της αγροδιατροφής με την εισαγωγή καινοτομίας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Με αξιοποίηση τόσο των συνεργειών που δημιουργούνται από τα μέλη του όσο και της τεχνογνωσίας που έχει καλλιεργηθεί από τα στελέχη του, το MACC υποστηρίζει αποτελεσματικά μέσω νέων χρηματοδοτικών και παραγωγικών μοντέλων: α) την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δράσεων, β) την εφαρμογή τους σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, γ) την υλοποίηση νέων επιχειρηματικών πονημάτων.

Ιστοσελίδα: https://www.macc.gr/

Ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας #DigiAgriFood στοχεύει στην ενδυνάμωση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού ολόκληρου του φάσματος της Αγροδιατροφικής αλυσίδας αξίας με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΜμΕ και το δημόσιο τομέα.

Εξειδικεύεται στις τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης, των Προηγμένων Ψηφιακών Δεξιοτήτων, της Υψηλής Υπολογιστικής Απόδοσης, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Διαλειτουργικότητας και συνεισφέρει άμεσα στις αποστολές και τους στόχους του Προγράμματος “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027”

Όραμα: O Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας #DigiAgriFood θα ενδυναμώσει και θα μεγιστοποιήσει το υπάρχον οικοσύστημα καινοτομίας ψηφιακής ωριμότητας και ικανότητας, ανταγωνιστικότητας και πρόσβασης σε ανατρεπτικές τεχνολογίες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα μέσω συνεργασιών με άλλους κόμβους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία αποτελεσματικών Διαύλων.

Ιστοσελίδα: https://digiagrifood.gr/

texnopolis

Η Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολη έχει ως αποστολή να εντοπίζει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και να στηρίζει την εμπορευματοποίησή τους με τρόπο αποτελεσματικό προς όφελος των μετόχων της επιχείρησης. H Θερμοκοιτίδα επικεντρώνεται στο πεδίο των ΤΠΕ, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα δίκτυα και τις συνεργασίες. Οι βασικοί στόχοι της Θερμοκοιτίδας είναι να:

[α] στηρίξει νέες εταιρίες από την ίδρυση μέχρι την ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους [β] αποτελέσει αξιόπιστο συνέταιρο και μέντορα για τις εταιρίες που είναι εγκατεστημένες στη θερμοκοιτίδα [γ] υποστηρίξει επιστήμονες στην δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών εγχειρημάτων [δ] γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας [ε] στηρίξει την Καινοτομία και την παραγωγή καινοτόμου γνώσης και τεχνογνωσίας [στ] συνεισφέρει ενεργά σε εθνικά και διεθνή δίκτυα και προγράμματα.

 Ιστοσελίδα: https://www.venturegarden.gr/

ormilia

Το Ίδρυμα ΟΡΜΥΛΙΑ με έδρα τη Χαλκιδική  προσφέρει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής  και δυνατότητας κατανόησης της πνευματικής/πολιτιστικής της παράδοσης και  της κληρονομιάς. Το Ίδρυμα έχει δύο (2) βασικές δραστηριότητες:

[α] Εφαρμογή της προληπτικής ιατρικής, προαγωγή της ιατρικής έρευνας με την αρωγή του Κράτους και των Πανεπιστημίων, προσφορά ιατρικής περίθαλψης σε πάσχοντες και ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων πρόνοιας, ηθικής και πνευματικής και υλικής συμπαράστασης προς τον πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής.

[β] Την ανάπτυξη τεχνολογικής έρευνας για την μελέτη – τεκμηρίωση των στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς με την αρωγή του Κράτους και των Πανεπιστημίων. Τη βελτίωση της τεχνολογίας και την ανάπτυξη νέων μεθόδων και οργανολογιών για την διαρκή αναβάθμιση της εργαστηριακής υποδομής και αντίστοιχης μεθοδολογίας καλύπτοντας το πλήρες φάσμα εφαρμογών τεκμηρίωσης και προστασίας έργων τέχνης και μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Ιστοσελίδα: http://www.ormyliafoundation.gr/index.html

Μετάβαση στο περιεχόμενο